Broccolisalade

Ingredienten:

    li>600 gram broccoliroosjes
  • 50 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten
  • 25 gram ongebrande en ongezouten walnoten
  • 2 appels in stukjes
  • 75 gram gemengde groene salade
  • 50 gram rozijnen
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1/4 theelepel zout

Bereiding

Breng in een hoge pan water aan de kook. Zet een metalen vergiet op de pan met daarin de broccoliroosjes. Zorg dat het vergiet het water niet raakt. Doe een deksel op het vergiet en stoom de broccoli gaar. (ongeveer 8 minuten) Laat de broccoli uitlekken en afkoelen.

Hak de noten. Doe de noten met de appel en rozijn en gemengde sla in een grote kom.
Maak een dressing van de yoghurt, azijn en zout. Doe de broccoli in de kom en roer de dressing erdoor heen.