Ingredienten:

Bereiding

Een Marokkaanse soep, genaamd Harira. Een rijkgevulde soep met linzen, kikkererwten en tomaten. Om de soep wat pit te geven is Harissa toegevoegd. Harissa is een soort sambal. De toevoeging van feta en peterselie om het af te toppen maakt het een verrassende soep.

Voor een pan voor 4 porties heb je het volgende nodig:
3 uien, in grove stukken gesneden
3 tenen knoflook, fijngehakt
4 stengels bleekselderij, in halve maantjes gesneden
4 wortels in plakjes gesneden
Kikkererwten, blik 400 gram (uitgelekt en afgespoeld)
Linzen, blik 400 gram (uitgelekt en afgespoeld)
tomatenpuree, groot blik
tomaatblokjes, 2 blikjes 400 gram
ras el hanout, 2 theelepels (te koop bij toko, islamitische slager of supermarkt)
harissa, 2 theelepels (potje, pasta)

Om de soep mee te garneren:
250 gram feta, in blokjes of verkruimeld
peterselie, gehakt, naar smaak

Verwarm wat olijfolie in een pan en voeg ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe. Bak dit een paar minuten zachtjes. Voeg de ras el hanout toe en de tomatenpuree. Roer goed door en verwarm een paar minuten.

Voeg nu 150 ml water en de 2 blikjes tomatenblokjes inclusief vocht toe en roer door. Breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes koken) Voeg na 20 minuten kikkererwten, linzen en Harissa toe en roer door. Verwarm tot de linzen en kikkererwten goed verwarmd zijn. Proef even of je nog zout en peper wilt toevoegen.

Schep de soep in een diep bord en top af met feta en peterselie.