Ingredienten:

Bereiding

wil je eens wat anders eten dan een gewone boterham? Maak dan eens een hartig tomatenbrood. Supersimpel en slechts 20 minuten in de oven.  Dit is een recept uit de nieuwe weekmenu’s van ons (online)voedingsprogramma.

Lekker met een plakje kaas of olijventapenade of bij een kop soep.

Wat heb je nodig:
200 gram amandelmeel
1 eetlepel pompoenpitten
1 el rozemarijn (vers of gedroogd)
1/2 baking soda (of bakpoeder)
2 tenen knoflook
1 rode ui
15 stuks gedroogde tomaatjes
1/2 el citroensap
4 eieren
1 eetlepel gesmolten kokosolie

verwarm je oven voor op 180 graden.

Doe het amandelmeel, de pompoenpitten, rozemarijn,zout en peper en bakingsoda in de keukenmachine en meng kort door.
Snij de knoflook en ui. Snij de tomaatjes in stukjes. Voeg dit bij het meelmengsel in de keukenmachine en meng kort door. Voeg nu citroensap, 4 eieren en de gesmolten kokosolie toe en meng tot een plakkerig deeg.

Bekleed een cakevorm met bakpapier. Doe het deeg in de vorm. Dek de bovenkant af met folie of bakpapier. Bak 20 minuten. Verwijder dan het folie en bak nogmaals 20 minuten.

Even laten afkoelen voor je het gaat snijden.

Dit brood is voor 4 porties. Je kunt de porties ook invriezen.

Enjoy