Ingredienten:

Bereiding

Afgelopen week heb ik drie dagen een detox gevolgd. Even een reset voor je lichaam.

De detox was volledig raw vegan. Dit houdt dus in dat je ook geen warme maaltijden eet.

Maar waarom eigenlijk raw? Raw food is zoveel mogelijk onbewerkt voedsel dat niet boven de 42°C is verwarmd zodat de gezonde voedingsstoffen (enzymen, vitaminen en mineralen) in leven blijven.
Omdat het rauw eten is, moeten je darmen hard aan het werk om het te verteren en dat is juist heel goed!

Alle recepten smaakten overigens heerlijk. En deze ‘koude’ tomatensoep is vergelijkbaar met een gazpacho, een Spaans gerecht, dat ook koud wordt gegeten.

Wat heb je nodig:

2 kopjes water
1 eetlepel macadamia noten of pijnboompitten
6 rode tomaten
8 zongedroogde tomaten,
1 stengel bleekselderij
halve rode ui
4 el citroensap
kwart theelepel cayennepeper kwart theelepel kaneel
20 basilicumblaadjes

Hoe maak je het:

Doe alle ingrediënten in een blender voor 60 sec. en mix tot een glad en romig soepje. Maak het geheel af door er een flinke scheut olijfolie overheen te schenken.

Zo simpel kan het zijn.

deze soep kun je prima als lunch eten op een zomerse dag, of onderdeel van een tapasbuffet.