Nee, dat ga ik echt niet doen!

Het kwam er krachtig uit. Dit was ze niet van plan.
“Ik ga toch niet mijn eigen salade meenemen en die opeten, terwijl iedereen om me heen aan de lekkere broodjes, hapjes etc zit?!” 

Dat sociale aspect als je bezig bent met het veranderen van je leefstijl, gewicht verliezen is een lastig aspect voor veel mensen.

Hoe ga je daar nu mee om?
Ik herken dat wel. Een paar jaar geleden ben ik zelf gestart met het veranderen van mijn eetpatroon. Ik had veel last van een opgeblazen buik, moe, lusteloos. Mijn energie was ver te zoeken. Heel langzaam ben ik begonnen met het veranderen van mijn eetpatroon. Het eerste wat ik veranderde was geen brood meer eten. Dat was voor het ontbijt niet zo heel erg lastig. Magere kwark, fruit en muesli of noten, roerei, prima te doen.
De lunch, dat was een ander verhaal. Niet alleen om het te maken en te bedenken, maar ook om het mee te nemen naar mijn werk. Gelukkig was er een koelkast dus ik kon het prima koel bewaren.
Iedere pauze opnieuw kwamen de vragen: Wat heb jij nu mee? Wat eet jij? Jeetje zeg, wat gezond, moet je afvallen?
Het toppunt was wel de vraag van een collega wanneer ik nu weer gewoon ging eten? Want als ik zo door zou gaan, dan kon ik wel anorexia krijgen.
Ik was oprecht in shock. Hoe komen ze daar nu bij?
Maar ondanks deze opmerkingen, het steeds opnieuw moeten uitleggen waarom, heeft het me niet doen besluiten om ermee te stoppen.
Ik merkte dat ik me veel beter ging voelen. Mijn buik was niet meer opgezet. Ik had veel meer energie, mijn huid verbeterde. Bijkomend voordeel was dat ik gewicht verloor. Dat was niet mijn doel maar het gebeurde. Al die veranderingen bij elkaar waren een grote stimulans om door te gaan.
En dat doe ik nu nog steeds. Gezond eten, nieuwe recepten proberen, lekkere dingen bakken, ik word er blij van.
Ook de mensen om mij heen wil ik enthousiast maken voor een gezonde leefstijl. Ik wil heel graag duidelijk maken dat gezond eten ook gelijk staat aan lekker eten. Dat vooroordeel is nog steeds erg sterk. 

En de klant, die toch echt niet een gezonde salade mee gaat nemen als ze op pad gaat? De wil om af te vallen, meer energie te krijgen is toch groter dan de schaamte om iets gezonds mee te nemen. 

Ze gaat ervoor! En hoe tof dat je 3 maanden later een foto krijgt dat ze weer in haar favoriete spijkerbroek past.