Ingredienten:

Bereiding

Bruschetta is van oorsprong een Italiaans gerecht. De zoete tomaat-stukjes op een knapperig brood is heerlijk als bijgerecht of borrelhapje.

Gebruik tomaatjes die goed rijp zijn, waardoor ze een zoete smaak hebben.

Wat heb je nodig:

rijpe tomaten of cherry-tomaatjes – hoeveelheid naar eigen keus
1 of meerdere tenen knoflook
verse basilicum
zout en peper
olijfolie

stokbrood of ciabatta

Snij de tomaat in kleine stukjes, de cherrytomaatjes in 4-en. Doe ze in een kom en voeg olijfolie toe. Pers een teentje knoflook erboven uit en roer door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Gebruik je meer dan 500 gram tomaat, voeg dan desgewenst 2 teentjes knoflook toe.

Zet de kom met tomaatjes afgedekt weg in de koelkast tot gebruik. De smaken trekken zo lekker in.

Snij het brood in plakjes, Besmeer met olijfolie en wat zout. (je kunt het brood ook insmeren met knoflook)
Rooster de broodjes een paar minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Laat de broodjes kort afkoelen en beleg royaal met de bruschetta