Ingredienten:

Bereiding

Meer groente eten op een dag kan ook door een soep op basis van groente toe te voegen aan je lunch. Deze paksoisoep met kerrie is daar een ideaal recept voor.

Eet je vaak paksoi? Paksoi is lekker en bevat daarnaast ook veel gezondheidsvoordelen. Paksoi zit bommetje vol met vitamine A, C en K. Ook bevat paksoi veel calcium, ijzer, kalium en magnesium. Daarnaast werkt paksoi ontstekingsremmend.
Reden genoeg om paksoi eens wat vaker op het menu te zetten.

Wat heb je nodig voor deze soep:
(voor 2 porties)
1 paksoi
1 teentje knoflook
400 gram wortel
1 1/2 theelepel kerriepoeder
750 ml groentebouillon
200 ml volvette kokosmelk (blikje)
1 el olijfolie

1
Maak de knoflook schoon en snipper deze. Rasp de wortel en snijd in kleine stukjes. Snijd de onderkant van de paksoi af en de harde kern eruit. Snijd de dunnere groene bladeren eraf en leg deze apart. Snijd de witte/groene dikkere stengels in reepjes.
2
Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de knoflook aan.
3
Voeg de witte delen van de paksoi, wortel en kerrie toe en bak enkele minuten aan.
4
Voeg de bouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra deze kookt en laat ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken.
5
Snijd de paksoi bladeren in dunne reepjes en voeg toe aan de soep. Bak 2/3 minuten mee.
6
Proef de soep en breng eventueel met wat extra peper en zout op smaak voor het serveren.