6 tips hoe je na je vakantie weer gemotiveerd begint aan je sporttrainingen

Het is voor veel van ons heel herkenbaar. Je bent op vakantie. Of dat nu in Nederland is, een Spaans of Grieks eiland of de binnenlanden van Italië. Naarmate je vakantie vordert, begin je al te merken hoe lastig het is om je tijdens die vakantie te houden aan je goede voornemen: fit blijven en blijven sporten tijdens de vakantie. 

Ook wij herkennen hoe lastig het kan zijn om na je vakantie weer in je ritme te komen van gezond eten, sporten en bewegen. 

Eigenlijk heb je tijdelijk een gebrek aan motivatie om terug te gaan naar je ritme. Vakantie was een welkome onderbreking. En die ontspanning van vakantie is ook nodig voor je lichaam en geest. 

Hoe kun je je motivatie weer terug krijgen?

1 Hou je gewoonte vast 

Zodra je terug bent van vakantie begin zo snel mogelijk weer met je sportritme zoals je was gewend voor je met vakantie ging. Juist die gewoonte maakt dat je snel je motivatie terugkrijgt. Je ervaart weer hoe fijn het is om lekker intensief te sporten en je lichaam gezonder te maken. 

2 plan je sportmomenten 

Als je sport gepland staat in je agenda, heb je met jezelf ook duidelijk de afspraak gemaakt dat je gaat. Je wilt tenslotte je afspraak nakomen.
Wat ook helpt is de trainingsafspraak te plannen op rustige momenten, bijvoorbeeld ’s morgens of begin van de middag. Dan heb je geen stress aan het eind van de dag en hou je de hele avond voor jezelf vrij om iets anders te doen. 

3 dwing jezelf om te gaan 

Stel niet uit, verzin geen smoesje, maar ga. Als je eenmaal dat ritme weer te pakken hebt, gaat het vanzelf. 

4 Ga samen sporten met een vriend)in) of partner 

Juist door samen te gaan sporten ben je elkaars stok achter de deur. Het werkt motiverend. En als je dat combineert met het trainen in een small group, is de gezelligheid een factor die je over de streept trekt als je weer gaat beginnen. Hoe leuk is het als je tijdens en na het sporten gezellig je vakantie verhalen kunt delen en met je trainingsmaatjes te kletsen.  Sport = fun 

5 Sport is onderhoud van je lichaam 

Een auto breng je ook naar de garage voor een grote of kleine beurt. Als een rood lampje gaat knipperen of de olie ververst moet worden. Datzelfde geldt ook voor je lichaam. Onderhoud je lichaam en het zal je belonen met veel gezondheid en energie. Vergeet niet, door te sporten houd je je lichaam sterk en kun je ook toekomstige problemen voorkomen. 

Regelmatig sporten is ook belangrijk voor je geest. Het is namelijk een van de meest effectieve manieren om je stress kwijt te raken.

6 sport voor jezelf 

Sporten is een investering in je eigen lichaam en geest. Sport voor jezelf! Het is jouw lichaam en jij kiest ervoor om gezond te leven.