Helpt groene thee bij het afvallen?

Wat is groene thee. 

Groene thee wordt gemaakt van de bladeren van de Camellia Sinensis en vindt zijn oorsprong in Zuid-oost Azië. De bladeren van deze plant worden gebruikt voor verschillende soorten thee, behalve voor kruidenthee.
De bladeren worden gedroogd en de mate van oxidatie bepaalt welke soort thee het wordt. Voor een groene thee worden de bladeren niet geoxideerd. Dat is de reden waarom de thee groenig kleurt bij groene thee. (Bij normaal geoxideerde thee kleurt je thee donderbruin) 

In Azië staat groene thee al langer bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen. Heel vroeger werd groene thee in Azië en China gebruikt als medicijnen tegen hartklachten en om de spijsvertering te versnellen. Ook voor wondgenezing werd groene thee ingezet. 

Uit wetenschappelijke onderzoeken is al gebleken dat groene thee een helende werking heeft en talloze goede eigenschappen. 

Gezondheidsclaims die in afwachting zijn van Europese toelating: 

  • groene thee ondersteunt de spijsvertering 
  • Groene thee ondersteunt het energieniveau 
  • Groene thee draagt bij aan het metabolisme
  • Groene thee ondersteunt de (vet)stofwisseling 
  • Groene thee ondersteunt het immuunsysteem 
  • Groene thee ondersteunt hart en bloedvaten 
  • Groene thee zorgt voor het behoud van een normaal cholesterolgehalte 

Groene thee: de voordelen 

Groene thee is een theesoort die het minst is bewerkt. Daardoor bevat groene thee de meeste antioxidanten en natuurlijke polyfenolen. Dit zijn chemische verbindingen die ook veel voorkomen in groente en fruit. De Polyfenolen die in de planten worden gevonden noemt men ook wel catechinen. 

Catechinen staan bekend om de geweldige effecten op de gezondheid. Deze natuurlijke polyfenolen zijn ontstekingsremmend, ze werken tegen virussen en doden bacteriën. 

In groene thee zit tot 10 keer meer catechines als in fruit en groente.

Studies hebben al uitgewezen dat groene thee extract het totale cholesterol, ldl-cholesterol en het triglyceridengehalte verlaagt.  

In groene thee zitten veel antioxidanten. Deze beschermen je weefsels en het dna in je cellen tegen vrije radicalen. De vrije radicalen zorgen ervoor dat je weefsels sneller verouderen. 

Kun je er ook mee afvallen?

Groene thee is een natuurproduct. Het is niet zo dat je door het drinken gelijk afvalt. Het is een hulpmiddel tijdens het afvallen. En bovendien een gezond drankje. Het bevat geen suiker en geen calorieën. 

Door het drinken van groene thee of het slikken van een kwalitatief hoogwaardig supplement met groene thee, draagt het wel bij ter ondersteuning van gewichtsverlies. 

Wil jij ook de ondersteuning van een groene thee supplement gebruiken in jouw gezonde leefstijl?  Wij gebruiken de supplementen van Vitakruid, van hoogwaardige kwaliteit. Meer weten? Bel 0613312054 of mail ons info@ademavitaal.nl/www.ademavitaal.nl/contact