Auberginemuffin recept (uit de Oerspronkelijke keuken)

Ingredienten:

  • 1 aubergine
  • 5 eieren
  • 10 basilicum blaadjes
  • 50 gram roomboter
  • zout
  • 30 gram geraspte oude geitenkaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram noten
  • 80 gram kokosmeel
  • 1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
  • 120 gram amandelmeel
  • scheutje milde olijfolie

Bereiding

Oven voorverwarmen op 150 graden.

Snij de aubergine in stukken. Klop de eieren in een keukenmachine en voeg daarbij de aubergine, basilicum, boten, zout, kaas en knoflook. Blijf malen tot een homogene massa.

Hak de noten grof. Meng met de hand de noten, de melen, bakpoeder er door.

Vet de muffinvorm in en vul de vormpjes.
Bak ze ongeveer een uur in de oven.

Serveer bijvoorbeeld met geroosterde groente uit de oven. (recept ook op de site)