Ingredienten:

Bereiding

Om in de herfstsfeer te blijven ook nu weer een recept met pompoen.

Wist je, dat de pompoen familie is van de komkommer en de meloen?
Een pompoen bevat weinig calorieën en juist heel veel vezels. Dit houdt je darmen actief en voedt de gezonde darmbacteriën.
Een pompoen bevat vele vitamines en mineralen, zoals vitamine A, C ,E en foliumzuur en ijzer. Deze voedingsstoffen helpen jou om je afweersysteem sterk te houden.

Vorige week heb ik eens een lasagne gemaakt. De pastabladeren heb ik vervangen door plakken flespompoen. Het resultaat was een verwarmende en goed vullende lasagne.

Wat heb je nodig:
pakje vegan-gehakt
1 flespompoen
1 fles basis tomatensaus (of een pak van 500 ml. tomato frito)
1 blikje tomatenpuree
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
125 ml. creme fraiche
125 gram zachte geitenkaas naturel
Italiaanse kruiden naar smaak
oregano (naar smaak)
zout en peper en olijfolie

Was de pompoen, snij in 2-en en verwijder de pitten. Snij met een groot scherp mes de pompoen in plakken.
Fruit de ui en knoflook en voeg het vegan gehakt toe. Bak dit even rul. Voeg tomatensaus, tomatenpuree, Italiaanse kruiden en zout en peper toe. Breng zachtjes aan de kook en doe dan het vuur uit.

Doe intussen de crème fraiche en geitenkaas in een steelpannetje. Verwarm dit tot een romige saus.

Bouw de lasagne op. Begin met een dun laagje saus, pompoenplakken, laagje saus. De bovenste laag is de geitenkaassaus. Bestrooi met oregano naar eigen smaak.

Bak de lasagne in een voorverwarmde oven van 200 graden. Afhankelijk van de dikte van je pompoenplakken, 30 tot 40 minuten laten garen.
Laat de lasagne een paar minuten staan voor je het aansnijdt.

Lekker ite 😉

 

Meer recepten met pompoen?
https://ademavitaal.nl/recept/pompoensoep
https://ademavitaal.nl/recept/pompoenrisotto
https://ademavitaal.nl/recept/pompoentaart