Ingredienten:

Bereiding

Jaaaaaa, tijd voor pompoenen. Vorige week deelde ik al mijn favoriete recept voor pompoensoep met kokosmelk 
Maar je kunt natuurlijk voor veel meer gerechten pompoen gebruiken.

Omdat je in de herfst ook veel paddestoelen in de winkels ziet, wilde ik deze combineren. Samen met een romige risotto is dit een heerlijke herfstmaaltijd geworden.
Paddestoelen zijn een gezonde toevoeging aan je maaltijden. Paddenstoelen bevatten nuttige voedingsstoffen zoals vitamine B2, foliumzuur, kalium en vezels.
Spoel de paddestoelen niet schoon onder de kraan met water, maar veeg ze even schoon met een stukje keukenrol. Een paddestoel neemt namelijk snel het vocht op en dat maakt dat ze zompig kunnen worden bij het bereiden.

Wat heb je nodig:
gemengde paddestoelen, 200 gram
Pompoen naar keus, 500 gram
1 ui
2 teentjes knoflook
1 theelepel gedroogde tijm
150 gram risotto
(optioneel 1 glas witte wijn)
1 (groente)bouillonblokje
700 ml. water
Geraspte grana padano, naar eigen smaak
zout en peper
olijfolie

Was en schil de pompoen en snij in blokjes. Breng dit in een laag water aan de kook, en kook gaar. Giet af en stamp de blokjes pompoen tot puree.
Snij de ui in stukjes en hak de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie en bak zachter de ui en knoflook aan. Voeg een theelepel tijm toe en roer door. Voeg de risotto toe en desgewenst een glas witte wijn. Laat zachtjes bakken tot de risotto bijna droog komt te staan. Voeg nu steeds een soeplepel bouillon toe. Blijf goed roeren. Proef af en toe of het de gewenste gaarheid heeft.

Maak intussen de paddestoelen schoon en snij in stukjes. Bak de paddestoelen kort aan in de pan.

Als de risotto gaar is, voeg je de pompoenpuree toe en geraspte kaas, zout en peper naar smaak. Roer goed door. Laat nog heel even op het vuur staan.
Haal van het vuur en voeg de paddestoelen toe.

Eet smakelijk 😉