Ingredienten:

Bereiding

Er zijn van die recepten, die gebruik ik al jaren. En in de loop van de jaren pas ik het wel eens wat aan, om het nog lekkerder te maken. Deze chili con carne (inmiddels chili-sin-carne) is er zo eentje.

Het is een wat bewerkelijker recept, en moet ook een uur stoven, maar het is echt de moeite waard.

Ingrediënten:
olijfolie
1 dikke ui, gesneden
2 teentjes knoflook, gehakt
1 dikke winterwortel, in blokjes gesneden
2 rode paprika’s, in grote stukken gesneden
1 blik kikkererwten (400 gram) uitgelekt
2 blikken rode kidneybonen (400 gram) uitgelekt
1 blik tomatenblokjes (inclusief het vocht)
1 klein blikje tomatenpuree
1 eetlepel azijn

1 theelepel chilipoeder
1 dikke theelepel gemalen komijn
1 dikke theelepel kaneel

1 pakje vegan gehakt

Verhit in een grote braadpan de olijfolie en doe alle groente erbij. Voeg de kruiden toe en bak zachtjes aan. Roer regelmatig.
Voeg de uitgelekte kikkererwten, kidneybonen en tomatenblokjes toe en roer goed door. Voeg het vegan gehakt toe en een blikje water (ter grootte van de inhoud van een van de blikken die je hebt gebruikt) Voeg een eetlepel azijn toe en goed alle goed door.
Eventueel naar smaak nog zout en peper toevoegen.
Breng aan de kook, doe het dekstel schuin op de pan en laat het een uur zachtjes pruttelen Over af ertoe goed door.

lekker bijvoorbeeld met wat guacamole en zure room