Ingredienten:

Bereiding

Op werkdagen wil je vaak een gezonde en tegelijk snelle en makkelijke maaltijd op tafel zetten. Deze overheerlijke pastasaus met gnocchi is daar een perfect voorbeeld voor. Maak er een groene salade bij voor extra groente.

De saus maak je als volgt:

1 zak puntpaprika’s rood (500 gram)  in grote stukken
1 dikke ui in stukken
1 teen knoflook (in zijn geheel meebakken in de oven)
1 blikje tomatenblokjes
150 ml. kookroom
3 eetlepels wittewijn-azijn

zak verse gnocchi (overigens kun je ook prima pasta naar eigen smaak nemen, kook die apart volgens de gebruiksaanwijzing)

geraspte grana pardano of parmezaanse kaas
verse peterselie

Doe de paprika met ui en knoflook op de bakplaat en schenk er wat olie over. Bak de paprika in de oven op 200 graden (hete lucht) ongeveer 20-25 minuten.
Doe alles in een hoge beker en mix met de staafmixer.

Doe de paprikasaus in een verwarmde pan en voeg de tomatenblokjes toe. Roer goed door. Voeg nu de kookroom en azijn toe en roer nogmaals door.  Breng het geheel aan de kook. Voeg de gnocchi toe en roer door. Zet het vuur zacht, deksel schuin op de pan en ongeveer 5-7 minuten zachtjes laten koken tot de pasta gaar is.

Schep het in je bord, en voeg kaas en peterselie naar smaak toe. Lekker met een gemende groene salade

 

(recept geïnspireerd op een gerecht van Beaufood)