Ingredienten:

Bereiding

een curry met de romige smaak van pindasaus

Wat heb je nodig: (4 porties)
15 gram gember, geschild
1 grote ui
3 teentjes knoflook
1 eetlepel kokosolie
1 theelepel kurkuma
1 theelepel zeezout
2 theelepels garam masala
2 mespuntjes cayennepeper
450 milliliter kokosmelk
4 dikke eetlepels pindakaas (liefst biologische; zonder toevoegingen)
1 broccoli
1 rode paprika
1 dikke winterwortel (ongeveer 250 gram)
450 kikkererwten (uit pot of blik)
1 limoen

Rasp de gember. Snij de ui en knoflook in kleine stukjes. Verhit de olie in de pan en bak de ui zachtjes aan. Voeg de knoflook, geraspte gember, kurkuma, zout, garam masala en cayennepeper toe en bak zachtjes mee. Voeg de kokosmelk en pindakaas toe en roer alles goed door.

Snij de broccoli, inclusief de stronk. Snij de paprika in stukjes en rasp de wortel. Voeg de groente met de uitgelekte kikkererwten toe en laat het 10 minuten met het deksel op de pan sudderen.

Knijp boven elke portie een kwart limoen uit.

Recept uit de Lifestyle guide van Rens Kroes