Gevulde paprika

Ingredienten:

  • 6 paprika's
  • 300 gram ongekruid rundergehakt
  • grote pot kidneybonen
  • klein potje mais
  • blik tomatenblokjes
  • gesnipperde ui
  • zout/peper
  • flinke theelepel paparikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • geraspte kaas

Bereiding

laat de kidneybonen en mais uitlekken in een zeef. Snijd de bovenkant van de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij eventueel een klein stukje van de onderkant van de paprika, zodat deze rechtop kan blijven staan.

Rul het gehakt, voeg de gesnipperde ui toe en bak even mee. Voeg de kruiden toe. Voeg tomatenblokjes, mais en kidneybonen toe en laat even sudderen.

Doe de paprika's in een ovenschaal en vul ze met het gehaktmengsel. Doe er wat geraspte kaas op en zet de bovenkant er op. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat de paprika's ± 25 minuten in de oven.
Desgewenst serveren met bulgur of rijst.