Hartige pompoentaart

Ingredienten:

  • 7 plakjes speltbladerdeeg
  • 650 gram pompoen, geschild en in dunne plakjes
  • 120 gram geitenkaas, verkruimeld
  • 2 theelepels verse tijm
  • 4 eieren
  • 160 ml slagroom
  • 185 ml melk
  • zout en peper

Bereiding

Oven voorverwarmen op 220 graden. Beleg een springvorm/taartvorm met bakpapier of vet in met kokosolie.

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit met een deegroller tot een grote lap en leg die in de springvorm. Doe het deeg in de vorm en prik de bodem in met een vorm. Bak het deeg ca 15 minuten in de oven, tot het licht kleurt. Neem de vorm uit de oven en laat iets afkoelen.

Verlaag de oventemperatuur tot 170 graden.

Leg de plakjes pompoen in de taartvorm. Bestrooi met de geitenkaas en tijm.

Roer in een kom de eieren los met slagroom, melk en wat zout en peper. Schenk dit mengsel over de pompoen.

Bak de taart in de oven tot de vulling is gestold. (circa 45-60 minuten) Dek indien nodig de bovenkant van de taart af om als de kaas te donker wordt.

(bron recept: lekker (w)eten van Ekoplaza

Probeer ook eens deze recepten