Marokkaanse stoofschotel

Ingredienten:

  • 2 rode paprika's
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 prei
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 turkse groene pepers
  • 3 tomaten
  • 500 gram ongekruid rundergehakt
  • groot blik kikkerwten
  • ras el hanout; evt zout/peper

Bereiding

Bak het gehakt rul in een grote pan/braadplan. Als het gehakt gaar is, uit de pan halen en in een bord of schaal bewaren.

Snij intussen de groente in grove stukken. Snipper de knoflook.

Voeg olie toe in de pan en roerbak de groente kort. (de groente in delen toevoegen in de pan.)

Roer 2 grote lepels ras el hanout toe aan de groente en roer goed door. Doe het vuur uit.
Voeg het gehakt en de uitgelekte kikkererwten toe aan het groentemengsel. Eventueel naar smaak nog wat zout/peper of extra ras el hanout toevoegen

Doe het groentemengsel in een grote ovenschaal. Dek het geheel af met aluminiumfolie.
Stoof de schotel in de oven op 200 graden, 40 minuten.