OERCRACKERS

Ingredienten:

  • 180-200 gram noten en zaden
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 1 ei
  • zeezout, versgemalen peper

Bereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden.

Doe de helft van de zaden/noten in een hoge mengkom, met de kokosolie en het ei. Maal het fijn met een staafmixer. (of een keukenmachine)

Doe alles in een grote kom. Voeg de overige noten/zaden toe met wat zout en peper naar smaak. Maak hiervan een soort deegbal.

Leg de deegbal op een vel bakpapier. Leg er een vel bakpapier bovenop en rol uit met een deegroller tot een dikte van 3-4 mm.
Verwijder het bovenste vel bakpapier. Snij het deeg in vierkantjes of rechthoeken.

Leg het vel bakpapier met deeglap op een bakplaat en bak de crackers in 15-20 minuten in de oven. De crackers zijn klaar als ze lichtbruin zijn.

Laat de crackers goed afkoelen en maak ze dan los van elkaar.

variatie: je kunt naar smaak ook italiaanse kruiden, kerrie oid toevoegen naar smaak.

(recept uit: Oersterk eten, Richard de Leth)

Probeer ook eens deze recepten