Ingredienten:

  • 400 gram gemengde paddestoelen
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel balsamico-azijn
  • 35 gram gemengde noten
  • toast
  • evt. ter garnering een toef crème fraiche
  • 2 avocado's
  • 1/2 limoen, uitgeperst
  • 1/4 rode ui
  • snufje zout

Bereiding

Snij de paddenstoelen in kleine stukjes, snipper de ui en pers de knoflook. Verhit wat olijfolie een koekenpan en fruit de ui. Voeg de knoflook en paddenstoelen toe en bak dit ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met peper, zout en balsamico-azijn. Maak intussen de gaucamole-creme: Snij de avocado in 2-en en haal het vruchtvlees eruit. Prak het vruchtvlees met het limoensap, rode ui, chilipoeder en een snufje zout tot een romig geheel. Proef er nog wat extra chilipoeder nodig is. Hak de noten fijn. Doe de gaucamolecreme in een spuitzak. Pak 4 mooie glazen of gebruik gebaksbordjes. Spuit de crème in de glazen. Schep hierover de paddenstoelen, gehakte noten. Serveer met toast.

Dit is een ideaal voorgerecht voor je kerstdiner. Hoewel het ook in het weekend een heerlijk gerecht is om te eten.
Dit recept is vegetarisch, erg smaakvol en ook nog eens makkelijk te maken.

(het recept is voor 4 personen)