Ingredienten:

Bereiding

Een frisse salade die je lauwwarm en koud kunt eten. Koud bijvoorbeeld tijdens de lunch, en s avonds lauwwarm met bijvoorbeeld falafel of een stukje vis erbij.
De salade is ook super simpel om klaar te maken, dat is wel fijn na een lange werkdag.

Wat heb je nodig voor 4 personen/porties:
200 gram parelcouscous
300 gram tuinerwten (diepvries)
groot blik kikkererwten, uitgelekt
4 lente-uitjes, in ringetjes
handvol ongezouten pistachenoten
handvol muntblaadjes, fijngesneden
2 bouillonblokjes
100 gram feta

Kook de parelcouscous in 2 liter water met de bouillonblokjes. Na het afgieten voeg je de diepvries tuinerwten toe. Doe het deksel op de pan en laat even staan. De tuinerwten worden zo lekker warm.
Voeg de kikkererwten, lente-ui, pistachenoten en munt toe en roer goed oor. Proef of je nog wat zout of peper wilt toevoegen. Bestrooi met de feta.
(Als je de salade in de koelkast bewaard, doe de feta dan apart en voeg die altijd pas toe als je de salade serveert).