Pittige paprikasoep (uit het kookboek van de Voedselzandloper)

Ingredienten:

  • 2 tomaten
  • 3 rode paprika's
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • eetlepel tomatenpuree
  • 0,75 ml buillon
  • olijfolie, peper, zout

Bereiding

Pel en snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak de peper fijn.
Was en snij de tomaten en paprika's en snij in stukken.

Doe wat olie in de pan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper. Voeg de tomatenpuree toe en verhit kort.

Voeg de tomaten en paprika's toe. Roer goed door en voeg de bouillon toe. Laat de soep 20 minuten koken.

Pureer de soep met de staafmixer. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.

Probeer ook eens deze recepten