Turkse gehaktschotel

Ingredienten:

  • 500 gram gehakt
  • 750 gram gehakte spinazie (diepvries**)
  • peterselie
  • 350 gram gekookte zilvervliesrijst
  • 2 eetlepels turkse gehaktkruiden (verkrijgbaar bij de toko-buitenlandse supermarkt)
  • 1 teen knoflook
  • 3 vleestomaten
  • blikje tomatenpuree

Bereiding

** als er verse spinazie wordt gebruikt: spinazie roerbakken in olijfolie, goed uit laten lekken en grof snijden of hakken

Kook de zilvervliesrijst. Snipper de uien en de knoflook. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd in stukken. Kruid het rundergehakt met de gehaktkruiden. Snij de peterselie fijn.

Fruit de uien en knoflook aan in de braadpan, voeg het gehakt toe en rul het gaar. Voeg dan de peterselie, tomatenstukjes, tomatenpuree toe en roer het goed door. Voeg daarna de goed uitgelekte spinazie toe en verwarm het geheel.

Voeg de gekookte rijst toe en roer goed door elkaar.

Restje over? smaakt de volgende dag heerlijk als lunch en kan dan zowel koud als warm gegeten worden.

Probeer ook eens deze recepten