Ingredienten:

  • (voor 2 kommen):
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theelepel verse salie of peterselie
  • 300 gram wortel, in kleine stukken
  • 500 ml groentebouillon
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel kokosolie

Bereiding

Fruit de ui in de kokosolie. Voeg de salie toe en roer goed door. Voeg dan de wortel en bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten koken tot de wortel gaar is.

Pureer de soep met een staafmixer en voeg zout en peper naar smaak toe.

Vind je de soep te dik? Voeg wat kokend water toe.

Wortelsoep

Ingredienten:

  • (voor 2 kommen):
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theelepel verse salie of peterselie
  • 300 gram wortel, in kleine stukken
  • 500 ml groentebouillon
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel kokosolie

Bereiding

Fruit de ui in de kokosolie. Voeg de salie toe en roer goed door. Voeg dan de wortel en bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten koken tot de wortel gaar is.

Pureer de soep met een staafmixer en voeg zout en peper naar smaak toe.

Vind je de soep te dik? Voeg wat kokend water toe.

Probeer ook eens deze recepten

Probeer ook eens deze recepten