Zoete aardappel met cajunkruiden

Ingredienten:

  • 4 zoete aardappels van ± 250 gr. per stuk
  • 1 bol knoflook
  • 1 volle theelepel cajunkruiden (zonder zout)
  • 200 ml. griekse yoghurt
  • 4 lente uitjes
  • olijfolie en rodewijnazijn, snufje zeezout en zwarte peper

Bereiding

verwarm de oven voor op 180 graden.
Boen de zoete aardappel en snij ze in plakken van 3 centimeter. Doe ze in een braadslee of grote ovenschaal.
Voeg de bol knoflook (ongepeld) toe. Doe 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel rodewijnazijn, snufje zeezout en wat zwarte peper erover en schep alles om.

Spreid de aardappel uit in een egale laag en bak ze 1 uur in de oven.

Als de oven klaar is, knijp de teentjes knoflook uit hun velletje. Doe de romige knoflook bij de griekse yoghurt en prak het door elkaar. Breng het mengsel op smaak met zeezout en peper.

Snij de lente ui in dunne ringetjes.
Schep de knoflookyoghurt op de borden. Stapel er een hoopje zoete aardappel op en besprenkel met olijfolie. Strooi de lente ui erover.

Probeer ook eens deze recepten