Zoals jullie weten moesten wij de deuren met ingang van 15 december wederom sluiten. Inmiddels zijn wij ruim 3 maanden verder en er lijkt weinig zicht op heropening op korte termijn. Op 2 maart gaan de middelbare scholen en de contactberoepen weer open. Onze branche, die een essentiële bijdrage levert aan de preventieve gezondheidszorg en de vitaliteitsmotor van Nederland is, wordt volkomen genegeerd. Deze stilte willen wij op een positieve manier doorbreken. Wij zijn geïnspireerd door de Belgische campagne van afgelopen weekend (10.000 km voor 10.000 levens), die geweldig succesvol is geweest en veel media aandacht heeft opgeleverd.

Onze overkoepelende fitnessorganisatie – Exclusieve Sportcentra – heeft op maandag 22 februari jl. een paginagrote advertentie geplaatst in NRC om aandacht te vragen voor jullie en de overige 3 miljoen klanten van sportscholen, die nu stilzitten. Juist jullie weten hoe belangrijk bewegen is voor een betere conditie, een betere weerstand en een beter leven. Daarom trainen jullie ook bij ons.

Stilzitten is geen optie!

Met collega fitness ondernemers en personal trainers spraken wij af iets van ons te laten horen. Elke dag dat sportscholen gesloten blijven is een gemiste kans om leefstijl te verbeteren en de levensverwachting te verhogen. Bewegen is essentieel; de impact van niet sporten en bewegingsachterstand is enorm.

Ons doel is dan ook om op zaterdag 27 februari 2021 van 11 tot 12 uur jullie de mogelijkheid te bieden buiten een training te doen om aandacht te vragen voor de noodzaak van heropening van de sportscholen. Wij zetten een leuk circuit voor jullie neer.

Vinden jullie ook dat wij zo snel mogelijk weer open moeten?

Kom dan zaterdag 27 februari sporten. Wij bieden buiten de mogelijkheid om met zoveel mogelijk deelnemers in roulatie een vuist te maken voor heropening van de sportclubs in het belang van de volksgezondheid. Uiteraard zullen tijdens deze dag alle corona maatregelen in acht worden genomen.

Meld je snel aan via de app (06-39210526) of via het contactformulier