Ingredienten:

Bereiding

We mogen er dit weekend al een beetje aan proeven, lente weer, buiten zitten, misschien zelfs al buiten lunchen of borrelen. Heerlijk, daar genieten we van.

Wil je ook je eten wat zomerser maken, dan is een salade altijd een goed idee. In plaats van bladsla is venkel de basis van deze salade. Simpel en snel klaar te maken, wat wil je nog meer.

ingredienten voor 1 persoon:

Avocado 1⁄2 stuk
Olijfolie (extra vierge) 1 el
Sinaasappel 1 stuk
Venkelknol 1⁄2 stuk
Komkommer 1⁄2 stuk
Rozijnen 1 hand
Pompoenpitten 1⁄2 el
Zonnebloempitten 1⁄2 el
Keltisch zeezout naar smaak /Zwarte peper naar

1
Schil de sinaasappel. Snij het in kleine stukjes en stop het in een kom (indien je het mooi wilt opdienen, kun je er voor kiezen om een dunne schijf sinaasappel te bewaren, die je uiteindelijk boven op de salade legt)
2
Snij de venkel (of maal het kort in het keukenmachine: dat gaat nog sneller) en komkommer in kleine stukjes. Stop deze ook in een kom.
3
Voeg een handje rozijnen en twee eetlepels pompoen- en zonnebloempitten toe.
4
Besprenkel met olijfolie en eventueel nog sap van een sinaasappel en meng het goed door elkaar.
5
Snij de avocado doormidden. Lepel het vruchtvlees uit en snijd het in plakken.
6
Avocado op de salade, of door de salade roeren. Proef even of je nog zout en peper wilt toevoegen.

Heerlijk zo te eten als lunch. Wil je dit bij het avondeten, voeg dan 100 gram kipfilet, biefstuk of zalm toe.

Enjoy