Ingredienten:

Bereiding

Sinds we onze eigen weekmenu’s samenstellen, krijgen we de leukste reactie en foto’s terug.

Daarom deel ik graag een van onze gerechten uit de menu’s: de Mexicaanse bowl.

Snel klaar, eiwitrijk, vol vitamines en mineralen en gezonde vetten.

wat heb je nodig voor 1 persoon:
Avocado 1⁄2 stuk
(Vegetarische )Kipstukjes 35 g
Bloemkool (rijst) 70 g
Rode paprika 1⁄4 stuk
Aubergine 1⁄4 stuk
Zwarte bonen 135 g
Mais (blik) 50 g
Volvette Griekse yoghurt 3⁄4 el
Chilipoeder 1⁄4 tl
Paprikapoeder 1⁄4 tl
Komijn (gemalen) 1⁄4 tl

1 Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking of bak de bloemkoolrijst in een koekenpan in 1 tl kokosolie in c.a. 5 minuten gaar.

2 Meng een scheut olijfolie met de kruiden en meng door de (vega) kip.

3 Snijd de paprika in reepjes en de aubergine in blokjes en gril of bak in een grill- of koekenpan in c.a. 5 minuten zacht.

4 Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan en bak hierin de gemarineerde (vega) kip om en om tot deze gaar is.

5 Laat de zwarte bonen en mais uitlekken in een vergiet.

6 Prak de avocado, pers een teen knoflook uit en meng met de Griekse yoghurt. Voeg naar smaak peper en zout toe.

7 Verdeel de rijst, (vega) kip, gegrilde groenten, mais en zwarte bonen over de borden en serveer met de guacamole. Garneer naar smaak met verse koriander en eventueel geraspte kaas