Ingredienten:

Bereiding

ken je die prachtige gemarmerde bietjes? De chioggiabiet.

Deze biet is afkomstig uit  Chioggia, een plaats in Italië in de provincie Venetië. Het is een rood bietenras en herkenbaar aan de rood-witte ringen als je de biet doorsnijdt. Als je de biet gaat koken wordt het binnenste roze. Deze biet is zoeter van smaak dan een ‘gewone’ biet. Deze biet wordt vaak rauw gekeken, ook vanwege zijn prachtige uiterlijk. Maar je kunt deze biet ook prima stomen of koken.

Vandaag heb ik deze biet verwerkt in een mooie frisse zoet-zure salade. Zoet door de biet, honing en framboos, een zuurtje in de dressing en knapperige hazelnoten die kort zijn geroosterd.

Voor 2 personen:

2 chioggia bieten
zakje gemengde salade (min. 75 gram)
handvol ongebrande en ongezouten hazelnoten
bakje frambozen (125 gram)
feta, naar smaak

dressing:
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels appelazijn
1 1/2 eetlepel honing of agave siroop.

Maak eerst de dressing. Roer de ingrediënten goed door elkaar. Meng 2/3 van de dressing door de sla en bewaar wat dressing om over de salade te druppelen.
Rooster de hazelnoten.

Was de biet en snij dunne plakjes. Verdeel de sla over twee borden, Beleg de sla met de plakjes biet. Verkruimel de feta erboven en voeg hazelnoten en frambozen toe.
Druppel nog wat dressing over je salade, et voilà, geniet ervan