Je kent ze vast wel, vrouwen die een prachtig strak lichaam hebben en alles kunnen eten wat ze willen! Ze eten niet minder om af te vallen maar vaak zelfs meer. Diëten is ze vreemd. Wat doen zij om hun lichaam fit en gezond te houden? Krachttraining! En nu denk jij misschien “dat is niets voor mij, straks heb ik zo’n opgeblazen body builders lichaam”. Maak je geen zorgen, dat zal niet zo snel gebeuren. Vrouwen hebben minder testosteron in hun lichaam. De opbouw van spiermassa zal daardoor veel minder snel gaan dan bij mannen. Krachttraining helpt je juist een mooi slank en atletisch lichaam te krijgen en behaalde resultaten vast te houden.

Hoe werkt dat dan?
Spieren verbruiken altijd energie, ook wanneer je de hele dag in je bed ligt gebruikt je lichaam energie. Nu is dit geen vrijbrief om niets meer te doen, want als je spieren niet gebruikt, dan nemen ze af en gebruik je dus steeds minder energie.

Hoe meer spiermassa je hebt en hoe beter je spieruithoudingsvermogen is, des te meer energie je verbruikt. Ook wanneer je niet intensief aan het sporten bent en uitrust. Dit is ook precies de reden waarom alleen een dieet, shake of afvallen met behulp van “geavanceerde, elektronische hulpmiddelen” voor de lange duur niets oplevert. Wanneer je niets verbetert aan de grootste energieverbruikers in je lichaam, je spieren, dan is je resultaat slecht beperkt en voor de korte termijn. Denk maar aan je auto, je kunt de buitenkant mooi oppoetsen, maar zonder motoronderhoud en de juiste brandstof sta je snel langs de kant!

Een bijkomend voordeel is dat krachttraining en sport in het algemeen je zelfvertrouwen een enorme boost geeft. Heerlijk toch? Als je na een training de deur uit gaat en het gevoel hebt dat je weer lekker gewerkt hebt aan je gezondheid en direct meer energie en positiviteit ervaart!

Persoonlijke begeleiding
Als je goed en efficiënt aan krachttraining wil doen, is het verstandig dit onder begeleiding van een personal trainer te doen. Hij let op je houding en op de juiste uitvoering zodat je effectief traint en blessurevrij de weg van een gezond, fit en energiek leven bewandelt! Een effectieve training kan al in een half uur klaar zijn! Onze personal trainers staan voor je klaar om de voordelen van krachttraining te laten ervaren! Op www.ademavitaal.nl kun je een gratis proeftraining aanvragen.