De draak en de mist

Sluipend komen ze er aan. 
De mist wordt langzaam dichter, de realiteit wordt een donker geheel. 
Uit het niets komt de draak naar boven. Niemand is veilig voor zijn aanvallen. 
Vocht van de mist laat druppels vallen. Tranen rollen uit het niets over je wangen. 
Niets is meer wat het lijkt. 
En dan........ ongesteld.
De mist trekt op, de draak gaat weer slapen. 

Ik ben er weer, fris, vrolijk en krachtig. 
We kunnen de wereld weer aan.

Een krachtige vrouw in de overgang

Herken je het? Denk je als je dit leest: hee dit ben ik?

Dit schreef ik 2 jaar geleden. Als ik het teruglees krijg ik de rillingen over mijn rug. Het lijkt alweer zo lang geleden, en toch is 2 jaar maar een korte tijd. 

Jarenlang heb ik zo doorgemodderd. Ik dacht: het hoort erbij. De huisarts zei: nee hoor, je bent te jong om in de overgang te zijn. 

En diep in mij was een ‘weten’: het is de overgang. Ik ga die fase door. Wat iedereen ook zegt. En die fase, die laat ik niet overschaduwen door hormonen die alle kanten opvliegen. Ik sta aan het stuur, niet die hormonen. 

Maar zo simpel gedacht, zo ingewikkeld werd het uitzoeken hoe ik ze kon temmen. 

Voeding was voor mij de eerste stap. Dat ligt dicht bij mij als voedingsdeskundige. En laat helder zijn, er is niet slechts 1 methode die helpt. Het is echt een persoonlijke zoektocht naar wat bij jou past en waardoor jouw klachten verlichten of verdwijnen.  

Omdat ik zelf heb ervaren hoe lastig het is om continu te dealen met pms klachten, niet weten wanneer je ongesteld wordt, opvliegers, gewichtstoename, slechter slapen, hoofdpijn, buikpijn en darmklachten help ik je graag om deze ‘strijd’ aan te gaan. Want het kan zoveel rustiger verlopen ipv met allerlei ongemakken. 

Wil jij ook van je menstruatieklachten af? Wil jij beter slapen, je opvliegers verminderen? Vage klachten kwijt zijn? 

Bel mij voor een afspraak 0613312054 of klik hier om een afspraak te maken